Felhasználási feltételek

1. Hatáskör, felhasználás korlátozása és célja:

A www.dasweltauto.at weboldal segítségével a Porsche Austria GmbH & Co OG (röviden: Porsche) ügyfelei használhatják az oldalon rendelkezésre álló tartalmakat és funkciókat a felhasználási feltételek és a mindenkor érvényes törvényi előírások jelentette keretek között.

2. A használat személyi / jogi feltételei:

A www.dasweltauto.at internetes platformot csak cselekvőképes (jogi korlátozás nélküli), legalább 18 éves természetes személyek használhatják. A jogi személyek általi használat feltételeit törvény határozza meg (a képviseleti jog tekintetében).
A Porsche fenntartja a jogot, hogy személyeket az ok meghatározása nélkül kizárjon az internetes szolgáltatása használatából.

A platform használata során a felhasználónak be kell tartania a harmadik felek szerzői, név- és védjegyjogát, valamint további egyéb védőjogait. Védett például a Porsche teljes weboldala, az azon megjelenített képekkel, zenékkel, valamint márkákkal (például „Das WeltAuto”) együtt. Ugyanez érvényes a konszern vállalatainak védőjogaira. Ezek a weboldalak, valamint ezek a felhasználási feltételek nem értelmezendők úgy, hogy licencet vagy bármilyen egyéb jogosultságot biztosítanak a Porsche védőjogaihoz. A felhasználók kötelezik magukat arra, hogy a szolgáltatás minden visszaélés-jellegű használatát elkerülik, külön kiemelve, hogy

  • nem kerülik meg az informatikai szolgáltatás biztonsági intézkedéseit,
  • nem használnak olyan berendezéseket, illetve nem futtatnak olyan alkalmazásokat, amelyek a rendszerek károsodásához vagy funkcióvesztéshez vezetnek vagy vezethetnek, különösképpen a szerver, a Porsche hálózatának vagy egyéb hálózatok fizikai vagy logikai rendszerének megváltoztatásával,
  • az információs szolgáltatásokat vagy azok valamely részét nem integrálják más webszolgáltatásokba – sem magánjellegű, sem üzleti célra –, valamint nem használják üzleti célra a szolgáltatásokat.


3. A hirdetési platform használata, szavatosság és jótállás:

A www.dasweltauto.at egy hirdetési platform, amelyen természetes és jogi személyek használt járműveket hirdethetnek, amennyiben azok tartalma nem ellenkezik a törvényi előírásokkal, különös tekintettel az adatvédelmi szabályokra, illetve nem ellenkezik e felhasználási feltételekkel. A www.dasweltauto.at oldalon elérhető ajánlatokat, illetve hirdetéseket alapvetően harmadik felek publikálják, és egyetlen esetben sem jelentenek kötelező érvényű ajánlatot a Porsche részéről. A Porsche által biztosított szolgáltatás egy hirdetési platformként értelmezendő, vagyis a felhasználók hirdetéseket helyezhetnek el, illetve érdeklődés esetén felvehetik a kapcsolatot és szerződést köthetnek egymással. Vagyis bármilyen szerződés kizárólag az érintett hirdető és az érdeklődő között jön létre. Éppen ezért a Porsche sem képviselője, sem megbízottja, sem közvetítője, sem ügynöke a felhasználónak. A felhasználók közötti minden szerződés vagy jogügyleti kapcsolatfelvétel, amely a www.dasweltauto.at platformon keresztül jön létre, csupán e felek között történik. Ezért a Porsche nem vállal semmilyen felelősséget egy szerződés létrejötte vagy nem létrejötte kapcsán. Hasonlóképpen a Porsche nem vállal felelősséget a hirdetési platformon kínált használt járművek kapcsán, sem jótállás, sem kártérítés, sem termékfelelősség vagy garancia tekintetében. Az ilyen igényeket éppen ezért közvetlenül az érintett felhasználóval, illetve értékesítési partnerrel szemben kell jogi úton benyújtani.

Amennyiben a felhasználók/hirdetők hirdetései (akár a megbízásukból is) nyilvánosan elérhetővé válnak, a Porsche nem vállal semmilyen felelősséget sem azok tartalma, helyessége, aktualitása vagy megbízhatósága tekintetében, valamint az esetleges hibákért. Az adatok helyességéért a hirdető felhasználó felel.

A www.dasweltauto.at platformon megjelenített tartalmak a jogtulajdonosok előzetes engedélye nélkül nem másolhatók, módosíthatók, sokszorosíthatók, megjeleníthetők vagy nyilvánosságra hozhatók (internetes publikálás) vagy bármilyen egyéb módon használhatók. Ugyanez igaz a keresőmotorok technikájára épülő (robot vagy crawler) másolásra vagy az egyéb automatizált mechanizmusokra.

A felhasználók és hirdetők azonosítási adatainak helyességéért, illetve az egyes hirdetők a megadott információk alapján történő elérhetőségéért a Porsche nem felel. Minden felhasználónak saját magának kell meggyőződnie szerződéses partnere identitásáról.

4. A Porsche szolgáltatásai

A Porsche törekvése, hogy a www.dasweltauto.hu weboldal zökkenőmentesen üzemeljen. Azonban nem garantálható, hogy a weboldal mindig problémamentesen működjön. Az ezen az oldalon található információkat a Porsche gondosan válogatta össze, és ezek évente átlagosan 97,5 százalékos rendelkezésre állással elérhetők.

Az ezeken az oldalakon megjelenített információk azonban csupán a tájékoztatás célját szolgálják és jogilag nem kötelező érvényűek, amennyiben nem érvényesek rájuk az üzemanyag-fogyasztásra és szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó előírások. A járművek tényleges kiszállítási tartalma, megjelenése, ára, teljesítménye, méretei és tömegei az adatok megadásakor fennálló ismereteket tükrözik. Éppen ezért a változtatásokhoz való jogot fenntartja magának a vállalat. A felszereltségre, az árakra és a műszaki jellemzőkre vonatkozó összes adat az osztrák piacra érvényes. Kérjük, ellenőrizze az információkat, mielőtt azokat bármilyen célra használná. Kötelező érvényű kijelentéseket csak konkrét megkeresésekre ad a Porsche.

EU tájékoztatás az üzemanyag-fogyasztásról és a CO2 emisszióról az (EG) 715/2007 rendelet lapján: A megadott értékek az (EG) 715/2007 rendeletben meghatározott mérési módszerekkel lettek megállapítva. Az adatok nem egy bizonyos autóra vonatkoznak, és így nem képezik részét az ajánlatnak, csupán az összehasonlítást segítik az egyes modellek között. Az extrafelszereltségek, tartozékok (pl: klímaberendezés, tetőcsomagtartó, szélesebb kerekek stb.) magasabb fogyasztási és kibocsátási értékekhez vezetnek.

5. A szolgáltatás megváltoztatása

A Porsche fenntartja a jogot, hogy a szolgáltatást vagy annak valamely részét bármikor kibővíthesse, csökkenthesse vagy megváltoztathassa az egyes funkciókat. Az internet gyors fejlődése szükségessé teszi, hogy időről időre módosítsuk a felhasználási feltételeket.
E tekintetben a 7. A felhasználási feltételek módosítása pont az irányadó.

6. Biztonság

Amennyiben a privát e-mail-fiókjából szeretne küldeni egy üzenetet a Porsche számára, akkor vegye figyelembe, hogy az internet műszaki felépítése miatt Önnek kell elővigyázatossági intézkedéseket tennie az üzenet bizalmasságának és integritásának megőrzésére. Ehhez használhatja például a piacon elérhető titkosítási szoftvereket. Amennyiben közvetlenül az oldal kapcsolati részéből küld egy üzenetet a Porsche számára, kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek az adatok titkosítatlan módon kerülnek továbbításra, így nem garantálható, hogy megőrizhető az üzenet tartalmának bizalmassága és integritása.

7. A felhasználási feltételek módosítása:

A Porsche fenntartja a jogot, hogy a felhasználási feltéteket a felhasználó számára előre látható módon és jövőbeli hatállyal megváltoztassa. Erre egyértelműen felhívjuk a figyelmét, és beleegyezését kérjük ehhez. Mivel ez egy minden felhasználó számára ingyenesen használható szolgáltatás, és minden felhasználót egyenlően kell kezelni, ezért a felhasználási feltételek vagy azok egy későbbi módosításának el nem fogadása esetén az oldal használata nem engedélyezett.

8. Jogválasztás:

A szolgáltatások használatára, valamint e felhasználási feltételekre az osztrák jog vonatkozik, kivéve annak kollíziós rendelkezéseit.

language compare-large up searchagent car-favorit